Dirigent Roelof Bosma

Ruim dertig jaar is hij dirigent geweest van cov Deo Cantemus in Hoogeveen. Daarnaast was hij ruim dertien jaar dirigent van Kapella Vocale te Emmen.

Als dirigent heeft hij ervaring met verschillende koorsoorten, ensembles en orkesten. Met de koren heeft hij vele buitenlandse reizen gemaakt en gezongen in grote kathedralen in Brugge, Parijs, Keulen, Berlijn en Praag.

 
   
Roelof Bosma heeft in 2009 het projectkoor Collegium Vocale Drenthe opgericht en daarvan is hij ook dirigent. Dit koor voert regelmatig Bach-cantates uit.

Roelof Bosma is als docent Algemene Muzikale Vorming verbonden geweest aan de muziekschool in Hoogeveen en aan het CQ (Centrum Kunstzinnige Vorming) in Emmen/Coevorden.

Hij volgde de opleiding voor docent Algemene Muzikale Vorming in Amsterdam en studeerde drie jaar voor de opleiding staatsexamen conservatorium klarinet. Zanglessen heeft hij gehad van Arjan Blanken en Gea Gijsbertsen. Zelf heeft hij gezongen bij Klaziene van der Vinne.

Bij de Stichting Nederlandse Korenorganisatie volgt hij regelmatig cursussen onder andere van Frans Schouten. Directielessen heeft hij gehad van Frans Moonen.

In 2012 heeft hij met Kapella Vocale het Jenkins project 'The armed man' uitgevoerd, een uitgebreid project waarvoor hij met het koor van de gemeente Emmen de Culturele prijs van 2012 heeft ontvangen. In 2014 heeft hij Vocalin Drenthe opgericht als projectkoor, waarmee hij verschillende grote en kleine projecten gaat organiseren.
 
   
2015 is voor Roelof het jaar dat hij voor het eerst op de bok staat bij een mannenkoor. De verwachting is, dat er een nieuwe weg wordt ingeslagen.


 
   

Lees ook > 'Samen onderweg naar nieuwe doelen'
Lees ook > 'Roelof Bosma Koninklijk onderscheiden'
 
   

Bert Hoevenberg - webdesign