Nieuwjaarsreceptie MMK

Traditioneel op de eerste donderdag van het jaar heeft het Meppeler Mannenkoor haar nieuwjaarsreceptie gehouden. Onder het genot van een hapje en een drankje blikte voorzitter Hans Meijering terug op het afgelopen jaar 2012 waarin hoogtepunten werden afgewisseld door dieptepunten vanwege het overlijden van twee dierbare leden Ep de Leeuw en Hendrik Veldman.

Ook keek de voorzitter alweer vooruit naar de activiteiten die gaan komen in het nieuwe jaar. Het MMK is vertegenwoordigd bij de herdenkingsdienst op 4 mei en zal deelnemen aan het Meppeler Muziekfestival. Het koor wil zich het komende jaar meer laten zien.

Jan Lantinga werd deze avond in het zonnetje gezet omdat hij 25 jaar lid is van het MMK en het KNZV. De jubileumspeld en oorkonde werden hem overhandigd en zijn echtgenote Wiesje werd in de bloemen gezet.

Jan vertelde dat hij 25 jaar geleden gevraagd werd door koorlid Henk de Jonge om zo maar eens vrijblijvend mee te gaan naar een repetitie. Hij was in een keer om, is meteen lid geworden en heeft er nooit spijt van gehad. "Zingen is ontspanning en je spreekt op het koor andere mensen dan alleen uit je eigen vakgebied."

Het was een leuke avond met enkele stukjes en een quiz, samengesteld door dirigent Wilfred van Eisden.

Alle foto's hebben we in ons fotoalbum geplaatst > kijk hier