21 maart 2009
OfficiŽle ingebruikname van het verenigingsgebouw Meppeler Mannenkoor

Het fraaie pand aan de Oosterboerweg in Meppel is onze grote trots. Geruime tijd zijn verschillende leden erg druk geweest om het voormalige schoolgebouw om te toveren tot een prachtig verenigingsgebouw en tevens oefenlocatie.

Op 21 maart 2009 was het zover: de officiŽle opening van het verbouwde clubgebouw van het MMK en de onthulling van de nieuwe naam voor het gebouw.

Hieraan voorafgaand was er een open repetitie waar wij een achttal potentiŽle leden konden verwelkomen. Onder leiding van onze twee interim-dirigenten, Wilfred van Eisden en Harrie Keijl, hebben we een uur stevig gerepeteerd op een tweetal nieuwe liederen. De gasten konden op deze manier kennismaken met de repetitiewijze en van het repertoire (voor een klein deel) van het koor. Het nieuwe lied 'Het Meppeler Carillon' werd later op de middag tijdens de receptie nog gezongen.

RTV Meppel maakte hiervan opnames en interviewde voorzitter Jacob Boorsma en dirigent Wilfred van Eisden > kijk hier.
Het Meppeler Mannenkoor was tevens 'Koor van de Maand' bij RTV Meppel.

Na het repetitiegedeelte was er een receptie t.g.v. van de officiŽle opening van de grondig verbouwde repetitieruimte. Veel afgevaardigden uit de koor- en muziekwereld uit Meppel en omgeving waren hierbij aanwezig. Ook de wethouder van Cultuur, dhr. Van Dijk, was aanwezig als afgevaardigde van de gemeente Meppel.
De nieuwe naam van het gebouw, Scola Vocalis, werd onthuld door ons oudste lid, dhr. Eppe de Leeuw. De naam van het gebouw is door de leden uitgekozen uit tientallen namen die werden ingezonden. De bedenker van de naam, Harrie Keijl, mocht de dinerbon in ontvangst nemen.
Na dit officiŽle gedeelte was het nog geruime heel erg gezellig in het prachtige gebouw van het Meppeler Mannenkoor: Scola Vocalis.

Foto's van de opening vindt u in het fotoalbum.