Studiedag Meppeler Mannenkoor

Zaterdag 24 november 2012 heeft het Meppeler Mannenkoor een studiedag gehad in haar eigen gebouw. De inmiddels vermaarde zangpedagoog Harjo Pasveer uit Rotterdam verzorgde een workshop.

Harjo Pasveer geeft tips over de zanghouding

Het doel van de dag was om de koorklank te verdiepen en te verrijken. Tal van onderwerpen zoals stemvorming, houding en articulatie kwamen aan bod. Harjo liet op humoristische wijze zien hoe het niét moest. Heel herkenbaar, de lachsalvo's waren talrijk. Onvermoede vocale mogelijkheden kwamen gaandeweg binnen het koor naar boven.

Harjo demonstreert een oefening voor de ademhaling

Aan het eind van de dag was te merken dat deze workshop zijn vruchten had afgeworpen. Zelden waren de koorleden zo tevreden over een studiedag.

Wilt u meer weten over zangpedagoog Harjo Pasveer, kijk dan eens op zijn website:
www.harjopasveer.nl