De dirigent

Dirigent Roelof Bosma

Roelof Bosma volgde de opleiding voor docent Algemene Muzikale Vorming in Amsterdam en studeerde drie jaar voor de opleiding klarinet voor de opleiding staatsexamen conservatorium. Hij heeft zanglessen gehad van Arjan Blanken en Gea Gijsbertsen. Zelf heeft hij gezongen bij Klaziene van der Vinne.

Roelof was ruim dertig jaar dirigent van cov Deo Cantemus in Hoogeveen. Daarnaast was hij ruim dertien jaar dirigent van Kapella Vocale te Emmen.
Als dirigent heeft Roelof ervaring met verschillende koorsoorten, ensembles en orkesten. Met de koren heeft hij vele buitenlandse reizen gemaakt en gezongen in grote kathedralen in Brugge, Parijs, Keulen, Berlijn en Praag.

Roelof Bosma heeft in 2009 het projectkoor Collegium Vocale Drenthe opgericht en daarvan is hij ook dirigent. Dit koor voert regelmatig Bach-cantates uit. Bij de Stichting Nederlandse Korenorganisatie volgt hij regelmatig cursussen onder andere van Frans Schouten. Hij heeft directielessen gehad van Frans Moonen.

In 2012 heeft hij met Kapella Vocale het Jenkins project ‘The armed man’ uitgevoerd, een uitgebreid project waarvoor hij met het koor van de gemeente Emmen de Culturele prijs van 2012 heeft ontvangen. In 2014 heeft hij Vocalin Drenthe opgericht als projectkoor, waarmee hij verschillende grote en kleine projecten gaat organiseren.

Sinds 2015 staat Roelof op de bok van ons koor.

Dirigent Roelof Bosma