Meppeler Mannenkoor nodigt je uit voor meezingconcert in Nijeveen

Meppeler Mannenkoor nodigt je uit voor meezingconcert in Nijeveen

16 februari 2024 Uncategorized 0

Na het succes van het eerste meezingconcert eind vorig jaar in Meppel gaat het Meppeler Mannenkoor op herhaling. Geïnspireerd door het enthousiaste publiek dat diverse nummers luid meezong hebben de mannen besloten op zaterdag 24 februari 2024 om 15.00 uur in Dorpshuis De Schalle aan de Nieuweweg 27 in Nijeveen voor de tweede keer een openbare repetitie in de vorm van een meezingconcert te organiseren. Het koor nodigt geïnteresseerden graag uit om te ervaren hoe het voelt om samen met een groep mannen te zingen.
Onder leiding van onze inspirerende dirigent Mannes Hofsink oefenen we bekende songs uit de jaren ’70 en ’80 en eveneens klassieke stukken. Wil jij jouw zangtalent ontdekken en een gezellige middag hebben? Voel je welkom om te komen en neem gerust je partner mee. We maken er samen een mooie middag van en wie weet word je enthousiast om te zingen! De toegang is gratis.

Het Meppeler Mannenkoor wil zich in de aanloop naar de viering van haar honderdjarig jubileum in 2026 meer en meer laten zien vanuit het uitgangspunt een koor voor en door Meppel en omgeving te willen zijn. Zo was er dus het eerste meezingconcert in Wijkcentrum De Poele, was er een gastoptreden in schouwburg Ogterop bij de onemanshow van Ken Besuijen en werden er kerstliederen gezongen op het terras van herberg ’t Plein tijdens de Lichtjeswandeling van Oud-Meppel op 21 december. Het resultaat van deze inspanningen mag er zijn. Inmiddels is het koor tien aspirant-zangers rijker.

In januari is het koor ook gestart met de voorbereidingen van het concert dat op 13 april 2024 gegeven zal worden. Het thema van dit concert is ‘Songs of Freedom’, omdat in 1945 Meppel op deze dag bevrijd werd. Ook hieraan zijn belangstellenden van harte welkom deel te nemen en op deze wijze te onderzoeken of ze enthousiast worden voor het koor en haar repertoire. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het Meppeler Mannenkoor oefent elke donderdagavond vanaf 19.30 uur in haar vaste oefenruimte in de Kruiskerk in Meppel.

Fotobijschrift:
Het publiek kijkt geïnteresseerd toe bij het eerste meezingconcert van het Meppeler Mannenkoor in De Poele, maar zal even later enthousiast deelnemen.