Meppeler Mannenkoor verheugt zich op Kerstconcert in IJhorst

Meppeler Mannenkoor verheugt zich op Kerstconcert in IJhorst

26 november 2022 Uncategorized 0

Na een afwezigheid van 3 jaar geeft het Meppeler Mannenkoor weer een Kerstconcert. Het koor verheugt zich erop en zit volop in de voorbereiding op het concert. Dit zal plaatsvinden op zondag 11 december om 17.00 uur in de Protestantse Kerk IJhorst – De Wijk aan de Kerkweg 8 in IJhorst. Het Meppeler Mannenkoor bestaat sinds 1926, zingt vierstemmig, heeft een veelzijdig repertoire en staat onder leiding van dirigent Roelof Bosma. Het koor wordt bij het Kerstconcert op piano en orgel begeleid door Mannes Hofsink en daarnaast zal sopraan Judith Sportel haar medewerking verlenen.

Zowel in 2020 als in 2021 stonden de kooractiviteiten op een laag pitje door de beperkende maatregelen vanwege de coronapandemie. Het Kerstconcert van 2019 was het laatste concert voordat deze van kracht werden. In 2022 heeft het Meppeler Mannenkoor echter de draad weer voortvarend en enthousiast opgepakt. In het voorjaar werd het uitgestelde Bevrijdingsconcert gegeven en in het najaar het uitgestelde Jubileumconcert. Beide concerten werden goed bezocht. Daarnaast heeft het koor nog haar medewerking verleend aan het Herdenkingsconcert op 4 mei in Meppel en aan het Meppeler Muziekfestival.

Bij diverse concerten heeft het koor aandacht besteed aan de situatie in Oekraïne. Dat zal ook bij het Kerstconcert het geval zijn, omdat het prachtige Oekraïense kerstlied ‘Nowa Radistj Stala’ op het programma staat. Ook het fraaie ‘Candlelight Carol’ van John Rutter wordt ten gehore gebracht. Ook is er ruimte voor samenzang bij ‘Hark the Herald Angles sing’ en ‘Stille Nacht’. Het totale repertoire omvat maar liefst 22 kerstliederen, dus het belooft een gevarieerd kerstconcert te worden. Kaarten à € 12,50 (inclusief een kop koffie of thee) zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen via het contactformulier op de website.