Meppeler Mannenkoor voortvarend van start in 2024

Meppeler Mannenkoor voortvarend van start in 2024

7 januari 2024 Uncategorized 0

Na het gezellige en succesvolle meezingfestijn op 25 november en het geslaagde optreden tijdens de Lichtjeswandeling op 21 december begint het Meppeler Mannenkoor voortvarend aan het nieuwe jaar 2024. Onder leiding van dirigent Mannes Hofsink, die 22 december jl. de Henk Boerwinkel Cultuurprijs overhandigd kreeg, begint het koor donderdagavond 11 januari aan de voorbereidingen op haar concert van zaterdag 13 april. Het koor nodigt geïnteresseerde mannen die hun zangtalent willen ontdekken of verder ontwikkelen, graag uit dit traject gratis met ons mee te maken. Op zaterdag 27 januari kan er dan ook deelgenomen worden aan een workshop van de bekende zangdocent en vocal coach Harjo Pasveer

Het Meppeler Mannenkoor heeft in 2023 onder leiding van de bekende musicus Mannes Hofsink de route ingezet naar de viering van haar honderdjarig jubileum in 2026. Gaandeweg wordt onderzocht welk repertoire een bredere doelgroep van veertigers en vijftigers aanspreekt naast de klassieke mannenkoorwerken. Zo worden er nu ook legendarische en bekende pop- en rocksongs uit de jaren ’60, ‘70 en ’80 gezongen. Het thema van het concert op 13 april, de Bevrijdingsdag van Meppel, is ‘Songs of Freedom’. Ook daarin wordt het nieuwe repertoire ten gehore gebracht. Doelstelling is mannen te inspireren samen te zingen in een gezellige sfeer en enthousiast te maken voor het Meppeler Mannenkoor.

Einddoel is als vitaal mannenkoor in 2026 het jubileum op te luisteren met een groot en groots concert. Het Meppeler Mannenkoor is voor en van Meppel en de omliggende regio en zal zich in de aankomende jaren regelmatig laten zien om die binding te benadrukken. Mannen die zich aangesproken voelen of nieuwsgierig zijn geworden kunnen contact opnemen met secretaris Bert Robbe via 06-18131208 of mail naar secretariaat@meppelermannenkoor.nl. U bent van harte welkom op donderdagavonden om 19.30 uur in onze vaste oefenruimte in de Kruiskerk vrijblijvend sfeer te komen proeven of uw aanleg voor zang te laten testen. Laat u niet weerhouden, iedereen kan zingen!

Op de foto een sfeerimpressie van het optreden van het Meppeler Mannenkoor tijdens de Lichtjeswandeling op 21 december.