Meppeler Mannenkoor weer opgestart

Meppeler Mannenkoor weer opgestart

21 september 2020 Uncategorized 0


Op 12 maart kwam er aan het vorige seizoen van het Meppeler Mannenkoor abrupt een einde vanwege de corona-uitbraak. De voorbereiding op o.a. de Bevrijdingsconcerten werden gestaakt en alle concerten afgelast. Een lange periode van stilte, in dit geval zelfs letterlijk, brak aan. Gelukkig is daaraan een einde gekomen en is het Meppeler Mannenkoor in het nieuwe seizoen haar oefenavonden volledig coronaproof weer gestart. De mannen zijn begonnen met de voorbereidingen op een reeks kerstconcerten.

Tijdens de gedwongen pauze hebben de heren niet stilgezeten. Het gebouw is schoongemaakt en aan de buitenzijde volledig nieuw in de verf gezet in een kleurstelling die recht doet aan de historie. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen voor de opstart van het nieuwe seizoen. Anders dan anders, omdat er rekening moet worden gehouden met de hygiƫnemaatregelen van het RIVM. Zo is er een nieuwe afzuiginstallatie geplaatst met een hoge capaciteit die continu zorgt voor de afvoer van lucht en de aanvoer van verse lucht. Ook is er een opstelling gemaakt waarbij de zangers op 1,5 meter van elkaar staan.

Er is nu 2 weken met de afzonderlijke stemgroepen proefgedraaid, waarbij er tussendoor flink gelucht wordt. Dat is goed gegaan en de leden zijn enthousiast dat er weer gezongen kan worden. Vanaf 24 september gaan alle stemgroepen weer gezamenlijk oefenen in de Kruiskerk in Meppel. In deze grote ruimte kan voldaan worden aan de geldende voorschriften. Op deze wijze bereidt het koor zich voor op de Kerstconcerten aan het eind van 2020. Op 19 december wordt deelgenomen aan het Meppeler Kerstconcert in de Grote Kerk en op 20 december organiseert het Meppeler Mannenkoor haar jaarlijkse Kerstconcert in de Protestante kerk in IJhorst.

In de voorbije maanden hebben zich ook nieuwe leden aangemeld, maar meer leden zijn zeker van harte welkom. Heb je interesse in zingen kom dan vrijblijvend eens kijken op donderdagavond om 19.30 uur. Kijk dan eerst wel even op de agenda op de website van het Meppeler Mannenkoor of er die avond in het eigen gebouw aan de Oosterboerweg 11 in Meppel of de Kruiskerk geoefend wordt.