Meppeler Mannenkoor zingt digitaal!

Meppeler Mannenkoor zingt digitaal!

3 augustus 2019 Uncategorized 0

Met ingang van oktober 2018 is het Meppeler Mannenkoor gestart met een proefperiode om te zingen met tablets en niet meer vanaf papieren partituren.
In de aankomende maanden gaat de helft van het mannenkoor zingen vanaf tablets, de andere helft blijft nog zingen vanaf papier.

De proef is voorbereid met 2 docenten van Seniorweb, zodat de tablets goed konden worden ingericht en de zangers konden worden ge├»nstrueerd. 

In de aankomende maanden gaat blijken wat de kinderziektes zijn. Er is namelijk nog niet veel ervaring in de koorwereld met zingen van tablets, er zijn maar een paar koren die dit ook doen. Meppeler Mannenkoor heeft dus de primeur in de regio. 

Ook bij het kerstconcert in het kerkje in IJhorst op zondag 16 december 2018 zal dus gezongen worden met deze tablets, ook een primeur dus. Zo wordt het Meppeler Mannenkoor nog meer toekomstbestendig.

Heb je een tablet en wil je uitproberen of zingen in een mannenkoor iets voor je is, kom dan geheel vrijblijvend naar een wekelijkse repetitie. Deze zijn op donderdagavond in het eigen gebouw aan de Oosterboerweg 11. Je kunt vrijblijvend een aantal repetities meezingen.