Sfeervol kerstconcert Meppeler Mannenkoor met sopraan Judith Sportel

Sfeervol kerstconcert Meppeler Mannenkoor met sopraan Judith Sportel

16 december 2019 Uncategorized 0

Op zondag 15 december was het Meppeler Mannenkoor onder leiding van dirigent Roelof Bosma met haar kerstconcert te gast in de Bartholomeuskerk in Ruinerwold. Het concert werd goed bezocht en het grootste deel van de beschikbare plaatsen in de kerk was bezet. Een mooie opkomst in deze sfeervolle kerk.

Het programma beloofde een prachtige middag. Het motto van het Meppeler Mannenkoor ‘naar hartenlust zingen’ kwam dan ook volledig tot uiting in het stuk ‘Komt allen tezamen’, een samenzang van koor, sopraan Judith Sportel en alle gasten. De ambiance en het gezamenlijk zingen zette meteen de juiste toon voor het kerstgevoel. Hans Meijering vertelde namens het Meppeler Mannenkoor waarover de mannen zingen. Bijvoorbeeld het stuk ‘Maria durch ein Dornwald ging’. Over Maria die met haar ongeboren kindje een bos met doornen doorkruiste. Als een wonder stond bij haar aankomst het bos meteen met rozen in bloei. Door de mannen prachtig gezongen en mooi begeleid door de ragfijne zang van Judith.

Judith zong tijdens het concert van het Meppeler Mannenkoor als solist ook Oh Holy NIght, How beautiful are the feet en The most wonderful birthday of all. Ze bracht alle aanwezigen in de kerk in vervoering en gasten genoten zichtbaar van haar optreden en haar zang. Mannes Hofsink bracht halverwege het concert een innemende improvisatie van Midden in de Winternacht op het orgel.

Het tweede deel van het concert zongen de Meppeler mannen o.a. delen uit de Böhmische Hirtenmesse van Jacob Jan Ryba bestaande uit Kyrie en Sanctus. Alle stukken werden door het koor stevig neergezet. Met Benedictus en Agnus Dei uit de Mis voor de Vrede,  ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins liet het Meppeler Mannenkoor zich van een meer serieuze kant zien.

Het Meppeler Mannenkoor en Judith sloten een mooie middag af met het prachtige Cantique de Noël.

Wilt u het Meppeler Mannenkoor dit jaar nog horen? Dat kan. Het koor zingt op 24 december tijdens de Kerstnachtdienst in de Goede Herderkerk in Hoogeveen. De dienst begint om 22.00 uur.