Uniek Drents Dubbelconcert

Uniek Drents Dubbelconcert

29 september 2019 Uncategorized 0

Zondag 6 oktober organiseert het Meppeler Mannenkoor in samenwerking met het Emmens Mannenkoor een uniek Drents Dubbelconcert in de Grote of Mariakerk in Meppel. Het concert begint om 16.30 uur en kent een gevarieerd programma. Niet alleen treden de beide koren ieder afzonderlijk op, ook zullen ze enkele nummers samen ten gehore brengen, waarbij ze worden ondersteund door de internationaal bekende Drentse soliste Carina Vinke.

Beide koren hebben de handen ineengeslagen om het kenmerkende geluid van een mannenkoor onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Zij brengen niet alleen klassieke mannenstukken ten gehore, maar ook moderne klassiekers Het Meppeler Mannenkoor brengt het prachtige ‘Iewig Paradies’, wat in het Drents wordt gezongen. Bij de Schotse hymne ‘Highland Cathedral’ zorgt een doedelzakspeler voor een passende sfeer. Het Emmens Mannenkoor zingt o.a het mooie La Montanara, dat door de Duitse zanger Heino bekend werd bij een groot publiek. Een onderhoudend en gevarieerd programma dus.

Het Meppeler Mannenkoor, onder leiding van dirigent Roelof Bosma, wordt op de piano begeleid door Meppeler van het Jaar, Mannes Hofsink. Dirigent van het Emmens Mannenkoor is Carina Vinke, pianiste is Tamara Boiko, wier roots in de Oekraïne liggen en die o.a. 20 jaar pianiste was bij de National Philharmonic Society of Ukraine. Mannes zal een muzikaal intermezzo verzorgen.

Het Drents Dubbelconcert op 6 oktober in de Grote of Mariakerk in Meppel begint om 16.30 uur. Toegangskaarten a € 12,50 zijn verkrijgbaar aan de zaal of in de voorverkoop bij Boekhandel Riemer Barth aan de Woldstraat 5 in Meppel. De kerk is open om 16.00 uur.